Huisgenoot gezocht!

Op zoek naar woonondersteuning? Hieronder vind je een actueel overzicht van onze instapklare studio’s en kleine groepswoningen in verschillende regio’s in de Westhoek. Voor meer info, contacteer socialedienst@delovie.be of bel op het nr. 057 334 965. Naast woonondersteuning, kun je bij ons ook terecht voor dagbesteding of zinvolle vrijetijdsinvulling.
Vind je niet meteen een antwoord op jouw vraag? Ook dan kun je ons vrijblijvend contacteren. Wij helpen je graag verder op weg.

Regio Diksmuide

Het Begijnhof
De historische erfgoedsite van het begijnhof in Diksmuide biedt co-housing aan 21 personen, in individuele studio’s of kleine groepswoningen. Er is 24u./24u. permanentie en de begeleidingsintensiteit varieert naar gelang de vraag. Wij werken nauw samen met het netwerk, reguliere diensten, vrijwilligers, arbeidszorg … om voor iedereen een gezellige, veilige en warme thuis te creëren. Momenteel is er een plaatsje vrij in een huis voor 5 personen. Het huis is toegankelijk met lift. Interesse? Marie-Jeanne zal je met de glimlach rondleiden!


Grote Dijk

Isabelle en Greet zijn op zoek naar een derde huisgenoot. Samen delen ze een volledig gerenoveerde woning gelegen langs de Grote Dijk in Diksmuide, op een boogscheut van het Begijnhof. Op de benedenverdieping is een ruime living en volledig uitgeruste keuken en toilet. Op de tweede verdieping is er een slaapkamer en badkamer met douche, toilet en wastafel beschikbaar. De woning beschikt over een ommuurd terras en een garage. Er is geen lift.

 


De Pastorie in Keiem

Woon je graag in een landelijke omgeving maar in de nabijheid van de stad? Misschien is De Pastorie in Keiem wel iets voor jou! De Pastorie is een kleinschalig woonproject in samenwerking met Duin en Polder en biedt plaats aan 6 personen. Er is een vlotte busverbinding met Diksmuide. Tijdens weekdagen is er begeleiding aanwezig in huis tussen 16u. en 20u., in het weekend tussen 16 u. en 19u. Daarnaast is de professionele begeleiding 24u./24u. oproepbaar.
Op de benedenverdieping van de Pastorie is er een ruime living, volledige uitgeruste keuken en toilet. Er is ook een gemeenschapsruimte die kan gebruikt worden door lokale verenigingen, ideaal voor het versterken van de sociale contacten. Op de eerste en tweede verdieping bevinden zich de slaapkamers. De badkamers zijn voorzien van alle comfort en worden gedeeld per twee. De voormalige pastoriewoning woning beschikt ook over een ruime tuin met terras.
Frans (foto), Johan, Bobita en Patrick kijken er naar uit met je kennis te maken!

 

Regio Wervik

t Susterhuus
t Susterhuus is een voormalig kloostergebouw met uitgestrekte tuin in hartje Wervik. t Susterhuus is een groepswoning voor 10 personen, momenteel is er één plaats beschikbaar. Het gebouw heeft een rijk historisch verleden en bestaat uit een ruime inkomhal, verschillende woon- en leefruimten en een mooie grote keuken. Iedereen heeft een eigen slaapkamer, het sanitair wordt gedeeld. Er is geen lift. De begeleiding is 24u./24u. aanwezig.

Enkel af en toe woonondersteuning nodig? t Susterhuus beschikt ook over een logeerkamer!


Magdalenastraat

Woon je graag zelfstandig maar liever niet alleen? Willy en Jens (foto) zijn op zoek naar een derde huisgenoot! Samen delen ze een rijwoning met terras in de Magdalenastraat, in het centrum van Wervik en op wandelafstand van t Susterhuus. De woning beschikt over een inkomhal, keuken en leefruimte, ruime slaapkamers en twee badkamers. Er is een toilet boven en beneden. Elke werkdag komt een begeleider langs en er is 24u./24u. oproepbare permanentie.