Huisgenoot gezocht!

Op zoek naar woonondersteuning? Hieronder vind je een actueel overzicht van onze instapklare studio’s en kleine groepswoningen in verschillende regio’s in de Westhoek. Voor meer info, contacteer socialedienst@delovie.be of bel op het nr. 057 334 965. Naast woonondersteuning, kun je bij ons ook terecht voor dagbesteding of zinvolle vrijetijdsinvulling.
Vind je niet meteen een antwoord op jouw vraag? Ook dan kun je ons vrijblijvend contacteren. Wij helpen je graag verder op weg.

Regio Diksmuide

Grote Dijk
Isabelle en Greet zijn op zoek naar een derde huisgenoot. Samen delen ze een volledig gerenoveerde woning gelegen langs de Grote Dijk in Diksmuide, op een boogscheut van het Begijnhof (ook een co-housingproject van De Lovie vzw). Op de benedenverdieping is een ruime living en volledig uitgeruste keuken en toilet. Op de tweede verdieping is er een slaapkamer en badkamer met douche, toilet en wastafel beschikbaar. De woning beschikt over een ommuurd terras en een garage. Er is geen lift.


De Pastorie in Keiem

Woon je graag in een landelijke omgeving maar in de nabijheid van de stad? Misschien is De Pastorie in Keiem wel iets voor jou! De Pastorie is een kleinschalig woonproject in samenwerking met Duin en Polder en biedt plaats aan 6 personen. Er is een vlotte busverbinding met Diksmuide. Tijdens weekdagen is er begeleiding aanwezig in huis tussen 16 u. en 20 u., in het weekend tussen 16 u. en 19u. Daarnaast is de professionele begeleiding 24 u./24 u. oproepbaar.
Op de benedenverdieping van de Pastorie is er een ruime living, volledige uitgeruste keuken en toilet. Er is ook een gemeenschapsruimte die kan gebruikt worden door lokale verenigingen, ideaal voor het versterken van de sociale contacten. Op de eerste en tweede verdieping bevinden zich de slaapkamers. De badkamers zijn voorzien van alle comfort en worden gedeeld per twee. De voormalige pastoriewoning woning beschikt ook over een ruime tuin met terras.
Frans (foto), Johan, Bobita en Patrick kijken er naar uit met je kennis te maken!

Regio Ieper

Korte Torhoutstraat
Een mooie rijwoning in hartje Ieper biedt plaats aan vier personen met een ondersteuningsvraag. Sta je graag zo veel mogelijk op eigen benen? Hou je van de bruisende binnenstad van Ieper? Deze woning beschikt over een gemeenschappelijke ruimte met keuken op het gelijkvloers, alsook een slaapkamer met badkamer met ligbad. Op de eerste en de tweede verdieping zijn er nog 3 ruime individuele kamers.
Wij werken nauw samen met familie, thuiszorgdiensten, het netwerk en vrijwilligers.
De ondersteuning gebeurt op maat en binnen het beschikbare persoonsvolgend budget. Er is 24 u./24 u. oproepbare permanentie. Een andere locatie van De Lovie vzw bevindt zich vlakbij.

Rijselstraat Ieper
Een ruime herenwoning in de Rijselsestraat is opgedeeld in 5 studio’s voor één persoon en een gemeenschappelijke ruimte voor alle bewoners. Elke studio beschikt over een eigen leefruimte met kitchenette en verzorgd sanitair. De woning beschikt over een grote tuin en ligt op wandelafstand van de Grote Markt en op een boogscheut van een andere locatie van De Lovie vzw. De studio op het gelijkvloers is momenteel vrij en instapklaar.
De ondersteuning gebeurt naar gelang de vraag en binnen het beschikbare persoonsvolgend budget. Wij werken nauw samen met familie, thuiszorgdiensten, het netwerk en vrijwilligers.
Er is 24 u./24 u. oproepbare permanentie.


De Meidoorn Elverdinge
De Meidoorn, gelegen in de Sint-Livinusstraat in de dorpskern van Elverdinge, biedt plaats aan 6 personen. De bewoners wonen in grote mate zelfstandig en worden naar gelang de behoefte ondersteund vanuit de nabij gelegen woning De Maalderij (locatie van De Lovie vzw).
Er is een vlotte samenwerking met verschillende thuiszorgdiensten en 24 u./24 u. oproepbare permanentie.

Kurt, Rita, Antoon en Jean-Louis willen je graag verwelkomen! De Meidoorn is een ruim herenhuis met 1 slaapkamer op het gelijkvloers en 5 slaapkamers op de eerste verdieping. De kamers zijn uitgerust met een lavabo en tv-aansluiting. Boven zijn er 2 douches en 1 toilet. Beneden is er een gemeenschappelijke keuken en living, 1 toilet, een garage en een terras met een grote verzorgde tuin en berging.

Regio Wervik

Magdalenastraat
Woon je graag zelfstandig maar liever niet alleen? Willy en Jens (foto) zijn op zoek naar een derde huisgenoot! Samen delen ze een rijwoning met terras in de Magdalenastraat, in het centrum van Wervik en op wandelafstand van t Susterhuus. De woning beschikt over een inkomhal, keuken en leefruimte, ruime slaapkamers en twee badkamers. Er is een toilet boven en beneden. Elke werkdag komt een begeleider langs en er is 24 u./24 u. oproepbare permanentie.