#ikwachtmee

5 jaar. Dat is de gemiddelde wachttijd voor de bijna 20.000 mensen met een beperking die wachten op een budget van de overheid. Een schrijnend probleem dat dringend meer aandacht én een oplossing verdient, vindt het consortium #ikwachtmee. Met een socialemediacampagne roepen ze iedereen op om mee aan te sluiten in de virtuele wachtrij.

We willen deze actie steunen en iedereen oproepen om deel te nemen! Meedoen is eenvoudig. Maak een foto van jezelf met de rug naar de camera en post die op je Instagramprofiel met de hashtag #ikwachtmee en de tag @ikwachtmee. Zo sluit je automatisch aan in de virtuele wachtrij op www.ikwachtmee.be. Neem daar alvast een kijkje voor meer informatie en inspiratie. 
Heb je geen Instagramprofiel? Ook op Facebook of Twitter kun je een foto met de rug naar de camera te posten!

Maar liefst 3.914 kinderen en 14.607 volwassenen met een handicap staan momenteel op de wachtlijst voor een budget waar ze recht op hebben. ‘We kunnen dat als samenleving toch niet langer toelaten? We willen de mensen die wachten én het beleid daarom een duwtje in de rug geven’, zegt Kim Vercruysse, woordvoerder van het consortium dat de organisaties Onafhankelijk Leven, KVG, VFG, Absoluut, SOM en Vlaams Welzijnsverbond verenigt.