Kwaliteit van bestaan

Een aantal jaren geleden kwam Bob Schalock, Amerikaans professor en een van de grondleggers van het model Kwaliteit van bestaan, op bezoek naar De Lovie. Gedurende twee dagen bezocht hij onze organisatie en gaf een aantal workshops en lezingen. Dit was voor ons de aanzet om het concept van Kwaliteit van bestaan als inhoudelijk kompas en toetssteen te nemen voor ons doen en laten in de toekomst. Een duidelijke keuze en dit voor alle personen die we ondersteunen.

Maar hoe breng je dit in de praktijk? Hoe vertaal je een model dat vraagt in te zetten op onafhankelijkheid, sociale participatie en welbevinden, naar de dagelijkse werking? En dit voor de grote diversiteit aan personen die we ondersteunen én doorheen heel de organisatie?

Een jaar lang werkten teams en diensten rond een gekozen thema. Alle projecten werden voorgesteld op een beurs. Er viel zoveel interessants te zien en ontdekken dat we een volledig nummer van Antenne aan het thema hebben gewijd.
Benieuwd? Losse nummers zijn te bestellen bij Isabelle Berquin op het tel. nr. 057 344 254 of via mail naar isabelle.berquin@delovie.be.

themanummer Antenne