MTB – CYCLO De Lovie

Dankjewel aan alle deelnemers!
Hopelijk konden jullie genieten van onze speciale editie van MTB-Cyclo De Lovie.
Noteer alvast 12 september 2021 voor een hopelijk corona-vrije editie.

MTB-Cyclo De Lovie 

Dit jaar krijgen jullie niet 1, maar 2 dagen de kans om te genieten van de wijde omgeving van Poperinge.
We hebben dit jaar 2 MTB-routes (40km en 60km), 3 wegritten (50km, 70km en 100km) en 1 gezinsfietstocht (20km) uitgestippeld die jullie via de smartphone (sportnavigatieapps zoals Komoot, Alltrails, RouteYou, Runkeeper, …) of de fietsgps kunnen afrijden.

Er is geen inschrijvingsstand dus de startplek kan vrij gekozen worden en aangezien er via gps gereden wordt, kan je eender waar inpikken op het parcours.

Alle inkomsten die met onze organisatie gegenereerd worden, gaan integraal naar de aankoop van vrijetijdsmateriaal voor de bewoners en bezoekers van De Lovie vzw. Dit jaar vragen we geen inschrijvingsgeld, maar appreciëren elke vrije bijdrage. Deelnemers zijn niet verzekerd via onze organisatie! Iedereen rijdt dus voor eigen rekening. Blijf ook op de aangegeven paden. Afwijken van het traject doe je op eigen verantwoordelijkheid.

PARCOURS

Alle parcours mtb en cyclo starten en eindigen aan de sportzone van Poperinge, Ouderdomseweg 3, maar gezien het om een gps-rit gaat, kan je gelijk waar inpikken op het parcours.
Enkel de gezinsfietstocht vertrekt van op de Grote Markt.

MTB 40 km
Tijdens deze tocht rijd je 40 km en overwin je 364 hoogtemeters. Na enkele kilometers infietsen serveren we jullie enkele pareltjes van ons West-Vlaamse Heuvelland. Na de ups en downs volgt een rustiger finale langs de Franse grens terug naar Poperinge.

MTB 60 km
Ben je iets fanatieker dan heb je via deze rit 631 hoogtemeters op de teller. Tijdens de gezamenlijke warming-up met de korte afstand om de spieren op spanning te brengen, kan je in het middenstuk aan het grote werk in de West-Vlaamse heuvels beginnen. Na dit kuitenbijtersgedeelte heb je nog tijd om, via de Franse grens richting Poperinge en eindpunt, het melkzuur uit de benen te rijden.

CYCLO 50 km
Na 52 kilometer en 275 hoogtemeters breng je deze rit tot een goed einde. Direct na de start gaat het in gestrekte draf naar de heuvelzone. Na deze passage gaat het via eerder vlakke wegen richting West-Vleteren en finish.

CYCLO 70 km
Na dezelfde pittige start gaat het via de uitlopers van het Heuvelland richting Langemark. Na 376 hoogtemeter kan je uitbollen via de vlakkere wegen terug naar Poperinge.

CYCLO 100 km
Deze rit telt 101km om precies te zijn en na afloop heb je 454 hoogtemeters in de benen.

Ook hier zorgen we ervoor dat je direct wakker op de fiets zit met een iets meer dan glooiend landschap. Waar de 70 km afslaat richting Woesten, rijd je hier nog een extra lus via Lo-Reninge.

Gezinsfietstocht 20 km
Opgelet: dit is de enige rit die op de Grote Markt van Poperinge start en eindigt!
Via landelijke wegen leg je 20 kilometer af ten noorden van Poperinge. Op tijd en stond de batterijen opladen met een drankje behoort tot de mogelijkheden.

 

STEUN MTB-CYCLO De Lovie en stort een vrije bijdrage

Overschrijven kan op rekeningnummer BE51 4673 3521 0162 op naam van De Lovie vzw, met vermelding ‘MTB-Cyclo De Lovie’. Voor giften vanaf 40 euro ontvang je automatisch een fiscaal attest.

WIN EEN PRIJS

Ding mee naar één van de prijzen en stuur een of meerdere ludieke foto (‘s) van jouw deelname via #mtbcyclodelovie2020 naar ons door. In de loop van de week na het evenement worden voor elke klasse (1 mtb, 1 cyclo en 1 gezinsfietstocht) 1 winnaar geloot die zijn/haar prijs kan komen afhalen. Winnaars worden bekend gemaakt op onze website en social media.